COAM Advies
| Algemeen | Presentatie | Website | Bedrijfsplan | Freelance |


COAM Advies
Regentesselaan 21
7316 AB Apeldoorn

 

oranjepark

Doelen van een presentatie

Een presentatie is voor diverse doeleinden te gebruiken. Hieronder worden verschillende doelen aangegeven waarbij word vermeld welke presentatie het best geschikt is voor het doel.

Promotie
Promotie van een product is positieve productinformatie overbrengen aan mogelijke klanten. Dit kan bijvoorbeeld met een product presentatie of commerciële presentatie waarin u uw product presenteert.  De positieve informatie wordt dan op een aangename manier aan potentiële klanten overgebracht.
Voor promotiedoeleinden kan er het beste gebruik worden gemaakt van een doorlopende presentatie of een interactieve presentatie.

Extra Informatie
Om mensen van extra informatie te voorzien, bijvoorbeeld over uw bedrijf of over een product kan er een presentatie gebruikt worden. In tegenstelling van informatie in tekstvorm wordt informatie in een presentatievorm beter onthouden.
Om mensen van extra informatie te voorzien kan er het best gebruik worden gemaakt van een interactieve presentatie.

Cursus of voorlichting
Bij het geven van een cursus kunt u PowerPoint als ondersteuning gebruiker. De deelnemers zullen hierdoor net iets beter de aandacht erbij houden. Bovendien komt het cursusmateriaal beter over.
Voor een cursus kan het beste een presentatie met spreker worden gebruikt. Voor zelfstudie is een interactieve presentatie uitermate geschikt.

Feest
Bij een receptie, verjaardag, bruiloft of jubileum kan een presentatie zorgen voor een leuke sfeer. Het is een welkome onderbreking van het feest, met een persoonlijk tintje voor de persoon aan wie het feest gewijd is.
Bij een feest kan het beste een fotopresentatie gegeven worden.

 

afb1
hand