COAM Advies
| Algemeen | Presentatie | Website | Bedrijfsplan | Freelance |


COAM Advies
Regentesselaan 21
7316 AB Apeldoorn

 

oranjepark

Tonen van de presentatie

U kunt een presentatie op diverse manieren afdraaien. U kunt het via een laptop met PowerPoint doen, maar ook met een DVD speler kunt u een presentatie laten zien. Hieronder zullen de verschillende mogelijkheden om een prestatie te tonen worden besproken.

PowerPoint presentatie
Het tonen van de presentatie via een computer met PowerPoint software is de meest ideale manier van presenteren. Het is dan ook de meest gebruikelijke manier van presenteren. Via deze manier kunnen alle soorten presentaties getoond worden. Dit zijn presentaties met spreker, doorlopende presentaties, fotopresentaties en interactieve presentaties. Een PowerPoint presentatie wordt ook wel een ‘ppt presentatie’ genoemd.

DVD
Een aantal presentaties kan prima via DVD getoond worden. Het voordeel van een presentatie op DVD is dat hij op een TV met DVD speler afgedraaid kan worden. Het schijfje gaat eenvoudig in de speler en het werkt. Een presentatie via DVD is uitermate geschikt voor doorlopende presentaties en fotopresentaties. Door de beperkte interactiemogelijkheden is een DVD minder geschikt voor een interactieve presentatie. Voor een presentatie met spreker wordt een DVD zelfs afgeraden.

Windows Media Speler
Iedere computer met Windows bevat een Windows Media Speler. Hierop kunnen presentaties worden afgespeeld. Deze vorm is alleen geschikt voor fotopresentaties. Het voordeel van een presentatie die in Windows Media Speler afgespeeld kan worden is dat het makkelijk gemaild kan worden. Dit geldt ook voor een PowerPoint bestand, maar voor een gemakkelijke uitvoering is het beter dat PowerPoint op de computer geïnstalleerd is.

Internet Pagina
Bij deze presentatievorm wordt de pagina als een webpagina getoond in de internet browser. Een presentatie via een internetpagina (HTML) is een uitstekende mogelijkheid voor een interactieve presentatie. Voor een fotopresentatie en een presentatie met spreker is een internetpagina mogelijk, maar het gebruik van PowerPoint is in deze gevallen handiger. Dit geldt ook voor een doorlopende presentatie.

afb1
hand